Finské steaky ze sobího masa pečené na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Finské steaky ze sobího masa pečené na roštu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
680 g | Sobí steak |
1,5 kávová lžička | Sůl |
180 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Bylinkové máslo | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Smažené vajíčka | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 483,0mg |
Draslík | 947,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Sýr Eidam cihla 40%, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sobí steak, Pepř černý mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Finské steaky ze sobího masa pečené na roštu postup přípravy receptu:
1 | Sobí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na 8 tenkých plátků. (přibližně po 75-80 gramech). Nakrájíme si 8 tenkých plátků prorostlé slaniny a 4 plátky tvrdého sýru. |
2 | Připravíme si bylinkové máslo: Omyjeme pažitku s petrželovou natí, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Do misky dáme změklé máslo, 1-2 špetky soli, citrónovou šťávu, máslo vyšleháme do pěny, přidáme bylinky a utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce ztuhnout. |
3 | Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev. Připravíme si plněné steaky: Na plátek masa poklademe plátek slaniny, na slaninu dáme plátek sýru, znovu plátek slaniny a překryjeme druhým plátkem masa. Okraje k sobě přichytíme párátky. Takto si připravíme 4 porce. Plněné steaky pečeme na rozpáleném roštu do zlatohněda z každé strany. Během pečení je potíráme olivovým olejem. |
4 | V pánvi si rozehřejeme máslo, na něj rozklepneme vejce, ochutíme je solí, pepřem a usmažíme je do polotuha. |
5 | Upečené steaky dáme na teplé talíře a hned je potřeme usmaženými vajíčky. Na každý steak dáme plátek pažitkového másla a hned servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, kterou přelejeme rozpuštěným máslem. Sobí maso můžeme nahradit srnčí nebo jelení kýtou.