Jednoduchý recept

Pikantní suflé z ementálu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57454
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 špetka Kari koření
120 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Sýr Ementál (Primátor)
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání forem
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 564kJ
6% Sacharidy 22 g
63% Tuky 47 g
6% Sodík 119 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pikantní suflé z ementálu postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání metlou přivedeme k varu, poté necháme mírně vychladnout. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a kari kořením. Důkladně metlou šleháme, vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

2

Formy na suflé vymažeme máslem, ihned do nich rozdělíme připravenou směs. Povrch každé posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 20 - 25 minut.

Poznámka

Podáváme teplé, vhodnou přílohou je hlávkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept