Vepřové plátky s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s fazolkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57455 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 731,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 528,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na plátky, očištěné fazolky překrájíme, cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, na sádle z obou stran osmažíme do zlatova, poté vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme cibuli, když zezlátne, přidáme fazolky, chvilku restujeme, poté zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Až jsou fazolky poloměkké, vrátíme do kastrolu maso a podusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.