Jednoduchý recept

Domácí vaječný koňák

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57457

Ingredience

140 g Cukr moučkový
40 ml Rum
350 g Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
3,5 dl Whisky
Na dohotovení
4 polévková lžíce Kostkový led
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 476kJ
4% Sacharidy 16 g
26% Tuky 19 g
2% Sodík 34 mg
9% Bílkoviny 5 g

Domácí vaječný koňák postup přípravy receptu:

1

Žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a metlou ušleháme na hladkou pěnu. Vlijeme smetanu, whisky - Jim Beam, dobře promícháme, nakonec přilijeme rum a vlijeme do vyvařené a uschlé lahve.

2

Lahev zavíčkujeme, dáme do lednice na tři týdny.

3

Těsně před podáváním z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze smetany tuhou šlehačku, smícháme je spolu s koňákem. Podáváme ve vyšších koňakových sklenicích s ledem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept