Jednoduchý recept

Čokoládová omáčka se sušeného ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57462

Ingredience

150 g Křížaly (sušená jablka)
1 polévková lžíce Med včelí
200 g Ořechy vlašské
200 g Perník
200 g Višně
2,5 l Voda pitná
200 g Čokoláda hořká
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 796kJ
21% Sacharidy 77 g
44% Tuky 33 g
2% Sodík 48 mg
17% Bílkoviny 10 g

Čokoládová omáčka se sušeného ovoce postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.

2

Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.

3

Hotovou omáčku ihned podáváme.

Poznámka

Omáčku podáváme teplou, například s vánočkou. Vhodná je hlavně v zimním období, zejména na vánoční stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept