Jednoduchý recept

Scampi na víně s brandy

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57463
Kategorie: Maso

Ingredience

20 ml Brandy
80 g Cibule
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kudrnka
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Scampi
8 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 151kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
80% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Scampi na víně s brandy postup přípravy receptu:

1

Ocásky ze scampi necháme částečně rozmrazit, vložíme do pánve na rozehřátý olej, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme. Poté přilijeme brandy a bílé víno, osolíme, opepříme, podusíme, až se víno vyvaří o polovinu, přidáme scezená rajčata, dusíme asi 10 minut.

2

Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept