Scampi po katalánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Scampi po katalánsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57464 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
400 g | Scampi |
8 g | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
15 g | Tymián čerstvý |
50 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 256,6mg |
Draslík | 718,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Scampi, Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Scampi po katalánsku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, žampiony na plátky, šunku na malé kostičky, rajčata scedíme, bazalku a petrželku s lístky tymiánu posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme polovinu cibule, papriku, osmahneme, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme zbylou cibuli, šunku a osmahneme. Přiložíme scampi, orestujeme, přidáme žampiony, podlijeme vínem a dusíme, až se víno téměř odpaří. Ochutíme česnekem, tymiánem, bazalkou, přimícháme rajčata a dusíme, až se vyvaří veškerá tekutina. |
4 | Rýži z hrnce upravíme na talíře, doplníme směsí z pánve a podáváme posypané petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.