Jednoduchý recept

Scampi po katalánsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57464

Ingredience

20 g Bazalka
100 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
150 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 g Rýže loupaná
400 g Scampi
8 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
50 ml Víno bílé
500 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
60 g Šunka dušená
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
20% Sacharidy 72 g
31% Tuky 24 g
110% Sodík 2 g
52% Bílkoviny 29 g

Scampi po katalánsku postup přípravy receptu:

1

Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, žampiony na plátky, šunku na malé kostičky, rajčata scedíme, bazalku a petrželku s lístky tymiánu posekáme na jemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme polovinu cibule, papriku, osmahneme, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme zbylou cibuli, šunku a osmahneme. Přiložíme scampi, orestujeme, přidáme žampiony, podlijeme vínem a dusíme, až se víno téměř odpaří. Ochutíme česnekem, tymiánem, bazalkou, přimícháme rajčata a dusíme, až se vyvaří veškerá tekutina.

4

Rýži z hrnce upravíme na talíře, doplníme směsí z pánve a podáváme posypané petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept