Srdcovky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srdcovky na smetaně
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57466 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
600 g | Mušle srdcovky |
25 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 195,1mg |
Draslík | 174,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mušle srdcovky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srdcovky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce vložíme maso z mušlí, zalijeme vodou, přidáme špetku soli, bobkový list a vaříme 4 minuty. Srdcovky scedíme, vývar ponecháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme víno, vývar z mušlí, vyvaříme na polovinu, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a podusíme. Pánev odstavíme, žloutky rozmícháme ve smetaně a přilijeme do pánve. Trochu přihřejeme, aby pokrm zhoustnul, ale nevaříme, žloutky by se srazily. |
3 | Vyjmeme bobkový list, pokrm upravíme na talíře a posypeme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.