Jednoduchý recept

Srdcovky na smetaně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57466
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
600 g Mušle srdcovky
25 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno bílé
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 091kJ
4% Sacharidy 14 g
12% Tuky 9 g
25% Sodík 502 mg
43% Bílkoviny 24 g

Srdcovky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce vložíme maso z mušlí, zalijeme vodou, přidáme špetku soli, bobkový list a vaříme 4 minuty. Srdcovky scedíme, vývar ponecháme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme víno, vývar z mušlí, vyvaříme na polovinu, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a podusíme. Pánev odstavíme, žloutky rozmícháme ve smetaně a přilijeme do pánve. Trochu přihřejeme, aby pokrm zhoustnul, ale nevaříme, žloutky by se srazily.

3

Vyjmeme bobkový list, pokrm upravíme na talíře a posypeme petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept