Bažant s mandarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s mandarinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57468 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Bažant obecný |
25 ml | Brandy |
150 g | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
250 g | Mandarinky |
50 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Pomerančová šťáva |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 820,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 919,5mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Cibule, Hřebíček, Mandarinky, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant s mandarinkami postup přípravy receptu:
1 | Mandarinky oloupeme, kousek mandarinkové kůry nastrouháme, mandarinky rozebereme na dílky, polovinu vložíme do očištěného a vykuchaného bažanta. Do měkkého másla vmícháme kůru, sůl, mletý hřebíček a bažanta potřeme. Vložíme do pekáčku, obložíme zbytkem mandarinek, podlijeme pomerančovou šťávou, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. V průběhu pečení podléváme vodou. |
2 | Upečeného bažanta vyjmeme, naporcujeme, upravíme na talíře, do výpeku přimícháme brandy, smetanu, provaříme a vzniklou omáčkou bažanty přelijeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.