Jednoduchý recept

Bažant s mandarinkami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57468
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Bažant obecný
25 ml Brandy
150 g Cibule
1 ks Hřebíček
250 g Mandarinky
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 ml Pomerančová šťáva
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 924kJ
4% Sacharidy 16 g
56% Tuky 42 g
44% Sodík 881 mg
104% Bílkoviny 59 g

Bažant s mandarinkami postup přípravy receptu:

1

Mandarinky oloupeme, kousek mandarinkové kůry nastrouháme, mandarinky rozebereme na dílky, polovinu vložíme do očištěného a vykuchaného bažanta. Do měkkého másla vmícháme kůru, sůl, mletý hřebíček a bažanta potřeme. Vložíme do pekáčku, obložíme zbytkem mandarinek, podlijeme pomerančovou šťávou, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. V průběhu pečení podléváme vodou.

2

Upečeného bažanta vyjmeme, naporcujeme, upravíme na talíře, do výpeku přimícháme brandy, smetanu, provaříme a vzniklou omáčkou bažanty přelijeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept