Jednoduchý recept

Holubi dušení na žampionech s mrkví

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57469
Kategorie: Maso

Ingredience

25 ml Brandy
1 stroužek Česnek
100 g Cibule
700 g Holub
40 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
8 g Sůl
100 ml Víno bílé
250 ml Vývar slepičí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 091kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
54% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Holubi dušení na žampionech s mrkví postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, kuřecí játra krájíme na menší kousky.

2

Vykuchané a očištěné holuby osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran v hrnci na oleji. Přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme vínem, vydusíme na polovinu, přilijeme vývar a dusíme ještě půl hodiny. V pánvi na másle podusíme mrkev, žampiony, játra, přendáme k holubům, zakápneme brandy a dusíme do měkka.

3

Holuby naporcujeme, upravíme na talíře, přelijeme šťávou, posypeme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept