Holubi dušení na žampionech s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubi dušení na žampionech s mrkví
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Brandy |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
700 g | Holub |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 178,3mg |
Draslík | 571,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 425,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Holub, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Holubi dušení na žampionech s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, kuřecí játra krájíme na menší kousky. |
2 | Vykuchané a očištěné holuby osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran v hrnci na oleji. Přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme vínem, vydusíme na polovinu, přilijeme vývar a dusíme ještě půl hodiny. V pánvi na másle podusíme mrkev, žampiony, játra, přendáme k holubům, zakápneme brandy a dusíme do měkka. |
3 | Holuby naporcujeme, upravíme na talíře, přelijeme šťávou, posypeme petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.