Jednoduchý recept

Divoký králík ze zeleninovou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57471

Ingredience

50 ml Brandy
250 g Cibule
200 g Cuketa
800 g Divoký králík
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
15 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Sardelové řezy
8 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 037kJ
5% Sacharidy 16 g
26% Tuky 19 g
72% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Divoký králík ze zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a zabalíme do olejem potřeného alobalu. Vložíme do vyhřáté trouby, zvolna pečeme asi hodinu do měkka.

2

Mezitím připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sardelové filety posekáme na malé kousky, rajčata scedíme, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu, rajčata, sardelky, lístky tymiánu, mletou papriku, podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme do měkka.

3

Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept