Divoký králík ze zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký králík ze zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Brandy |
250 g | Cibule |
200 g | Cuketa |
800 g | Divoký králík |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
40 g | Sardelové řezy |
8 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 179,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sardelové řezy, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Divoký králík, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký králík ze zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného králíka bez hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a zabalíme do olejem potřeného alobalu. Vložíme do vyhřáté trouby, zvolna pečeme asi hodinu do měkka. |
2 | Mezitím připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, sardelové filety posekáme na malé kousky, rajčata scedíme, cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu, rajčata, sardelky, lístky tymiánu, mletou papriku, podlijeme vínem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme do měkka. |
3 | Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.