Koroptev na slanině s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev na slanině s rajčaty
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57472 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1000 g | Koroptev |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
40 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 308,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 78,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptev na slanině s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme na klínky, těmi prošpikujeme očištěnou a vykuchanou koroptev. Osolíme, opepříme, do koroptve vložíme kousek másla a osmažíme ji ze všech stran na oleji. Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme, petrželku posekáme nadrobno. Ke koroptvi přisypeme cibuli, osmahneme. Přidáme rajčata, česnek, petrželku, olivy bez pecek a dusíme do měkka. V případě potřeby podléváme vodou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.