Koroptev na jablečném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev na jablečném víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57473 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Cibule |
1000 g | Koroptev |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
15 g | Oregano čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Sádlo syrové |
8 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno jablečné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 127,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Muškátový oříšek, Sádlo syrové, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Víno jablečné, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptev na jablečném víně postup přípravy receptu:
1 | Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky sádla a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev strouháme nahrubo, tymián, oregano, petrželku posekáme. K sádlu přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přisypeme mouku a orestujeme. Vlijeme víno, přimícháme bylinky, bobkový list, mletý muškát, vrátíme do pánve koroptev a dusíme do měkka. |
2 | Před podáváním ze šťávy vyjmeme bobkový list. |
Poznámka
Servírujeme teplé.