Jednoduchý recept

Křepelky s rizotem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57474

Ingredience

50 g Artyčoky sterilované
80 g Cibule
80 g Hrášek
800 g Křepelka
80 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový sterilovaný
250 g Rýže loupaná
10 g Sůl
150 ml Voda pitná
500 ml Vývar slepičí
80 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 013kJ
17% Sacharidy 60 g
37% Tuky 28 g
75% Sodík 2 g
96% Bílkoviny 54 g

Křepelky s rizotem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané křepelky osolíme, opepříme, osmažíme ze všech stran na polovině másla, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme rajčatový protlak, šunku, osmahneme, přimícháme rýži, lehce orestujeme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi čtvrt hodiny. Přidáme artyčoky, hrášek a podusíme do měkka. Tekutina by se měla zcela vstřebat.

2

Na talíře upravíme kopečky rizota, doplníme křepelkami a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept