Křepelky na olivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky na olivách
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57475 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
800 g | Křepelka |
40 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 150,2mg |
Draslík | 530,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 120,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Křepelka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky na olivách postup přípravy receptu:
1 | Olivy vypeckujeme, křepelky osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, omotáme nití (aby slanina držela), křepelky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme ze všech stran. Přidáme prolisovaný česnek, rozpůlené olivy a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. |
2 | Odstraníme nit, křepelky upravíme na talíře, přelijeme vydušenou šťávou s olivami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.