Mufloní kýta na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní kýta na zelenině
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57476 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
15 g | Celer - nať |
100 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
600 g | Mufloní maso |
1 g | Nové koření celé |
25 ml | Ocet vinný |
1 g | Pepř cayenský |
2 g | Pepř černý celý |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
15 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 249,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 90,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní kýta na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso vcelku zalijeme vodou, přilijeme ocet, přisypeme nastrouhaný celer, mrkev, petržel, přidáme bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř a necháme marinovat přes noc. |
2 | Druhý den maso vyjmeme, vložíme do hrnce s polovinou másla a osmažíme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou marinády a dusíme. |
3 | V pánvi na zbytku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme, zalijeme zbytkem marinády, přidáme posekanou petrželku, celerovou nať, kostku masoxu, provaříme, přilijeme k masu a dusíme doměkka. |
4 | Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, omáčku podle chuti dosolíme, dopepříme a přelijeme maso na talířích. |