Jednoduchý recept

Mufloní kýta na zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57476
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
15 g Celer - nať
100 g Cibule
60 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
600 g Mufloní maso
1 g Nové koření celé
25 ml Ocet vinný
1 g Pepř cayenský
2 g Pepř černý celý
1 g Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
15 g Petržel - nať
8 g Sůl
1 g Tymián sušený
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
4% Sacharidy 13 g
82% Tuky 62 g
40% Sodík 809 mg
39% Bílkoviny 22 g

Mufloní kýta na zelenině postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso vcelku zalijeme vodou, přilijeme ocet, přisypeme nastrouhaný celer, mrkev, petržel, přidáme bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř a necháme marinovat přes noc.

2

Druhý den maso vyjmeme, vložíme do hrnce s polovinou másla a osmažíme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou marinády a dusíme.

3

V pánvi na zbytku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme, zalijeme zbytkem marinády, přidáme posekanou petrželku, celerovou nať, kostku masoxu, provaříme, přilijeme k masu a dusíme doměkka.

4

Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, omáčku podle chuti dosolíme, dopepříme a přelijeme maso na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept