Jednoduchý recept

Srnčí kotlety s pomerančovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57478
Kategorie: Maso

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
20 g Pomerančová kůra
80 ml Pomerančová šťáva
800 g Srnčí maso
8 g Sůl
40 ml Víno bílé
3 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 568kJ
2% Sacharidy 7 g
24% Tuky 18 g
45% Sodík 894 mg
80% Bílkoviny 45 g

Srnčí kotlety s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, po okrajích trochu nařízneme (aby se nekroutily), vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Kotlety poté vyjmeme a udržujeme v teple.

2

Do výpeku v pánvi vsypeme mouku, orestujeme, přilijeme pomerančovou i citronovou šťávu, provaříme, přidáme kousek másla, strouhanou pomerančovou kůru, zakápneme worcesterem, přilijeme víno a vaříme, až omáčka zhoustne.

3

Kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept