Srnčí řízky na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky na žampionech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
8 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 218,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.