Jednoduchý recept

Srnčí řízky na žampionech

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57479
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
25 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
600 g Srnčí kýta
8 g Sůl
150 ml Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 618kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
43% Sodík 861 mg
84% Bílkoviny 47 g

Srnčí řízky na žampionech postup přípravy receptu:

1

Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.

3

Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept