Jednoduchý recept

Zajíc na kaštanech se švestkami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57480
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
30 ml Brandy
100 g Cibule
250 g Kaštany jedlé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
200 g Švestky
10 g Tymián čerstvý
100 g Vepřový bok
300 ml Víno bílé
800 g Zaječí maso
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
12% Sacharidy 43 g
34% Tuky 25 g
44% Sodík 890 mg
87% Bílkoviny 49 g

Zajíc na kaštanech se švestkami postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc.

2

Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept