Zajíc se žampionovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc se žampionovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57481 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
20 g | Houby sušené |
1 g | Jalovec |
20 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Nové koření celé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
800 g | Zaječí maso |
300 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 177,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 30,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná, Zaječí maso, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Kořenovou zeleninu postrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na malé kousky, sušené houby roztlučeme na prášek, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Zajíce vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme žampiony, česnek, osmažíme, zalijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, tymiánem, novým kořením, houbovým práškem. Poté vrátíme zpět zajíce a dusíme do měkka. |
3 | Porce zajíce upravíme na talíře a přelijeme žampionovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.