Jednoduchý recept

Zajíc se žampionovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 57481
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
20 g Houby sušené
1 g Jalovec
20 g Máslo čerstvé
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Nové koření celé
1 g Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1 g Tymián sušený
150 ml Víno bílé
150 ml Voda pitná
800 g Zaječí maso
300 g Žampiony čerstvé
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 941kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 19 g
44% Sodík 888 mg
88% Bílkoviny 49 g

Zajíc se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Kořenovou zeleninu postrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na malé kousky, sušené houby roztlučeme na prášek, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Zajíce vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme žampiony, česnek, osmažíme, zalijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, tymiánem, novým kořením, houbovým práškem. Poté vrátíme zpět zajíce a dusíme do měkka.

3

Porce zajíce upravíme na talíře a přelijeme žampionovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept