Jednoduchý recept

Zajíc se šunkou na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57482
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
100 g Cibule
30 g Jíška instantní
1 ks Masox
80 g Mrkev kořen
5 ml Ocet vinný
30 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
8 g Sůl
100 g Šunka dušená
1 g Tymián sušený
150 ml Víno červené
150 ml Voda pitná
800 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 010kJ
3% Sacharidy 10 g
91% Tuky 68 g
49% Sodík 984 mg
90% Bílkoviny 51 g

Zajíc se šunkou na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka.

3

Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept