Zajíc se šunkou na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc se šunkou na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57482 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
30 g | Jíška instantní |
1 ks | Masox |
80 g | Mrkev kořen |
5 ml | Ocet vinný |
30 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 g | Tymián sušený |
150 ml | Víno červené |
150 ml | Voda pitná |
800 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 882,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Masox, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc se šunkou na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka. |
3 | Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka. |