Recept

Pečená husa s jablky a švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 325 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57483
Kategorie: Maso

Ingredience

2000 g Husa domácí
500 g Jablka
2 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1,5 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1,5 polévková lžíce Sůl
200 g Švestky sušené
4,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,062 kcal
Kilojoule 4 443kJ
10% Sacharidy 35 g
113% Tuky 85 g
28% Sodík 552 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pečená husa s jablky a švestkami postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěnou husu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme ji jak zevnitř, tak zvenku čistou utěrkou. Hlavu s krkem a křídly odřežeme a odložíme je (např. na polévku). Jablka omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince a oloupeme je. Omyjeme sušené švestky (bez pecek). Celou husu osolíme, posypeme kmínem, pepřem, vnitřek husy naplníme jablky i švestkami, husu zašijeme a stehna provázkem stáhneme k biskupu.

2

Husu dáme na pekáč, podlijeme ji vodou, zakryjeme víkem a v předehřáté troubě na 100°C pečeme minimálně 2 hodiny. Poté zvýšíme teplotu na 120°C a pečeme další 2 hodiny. Během pečení husu polejeme výpekem a otáčíme ji. Asi 30-35 minut před dopečením, sundáme z pekáče víko, husu potřeme medem, zvýšíme teplotu trouby na 180°C a pečeme ji do zlatohněda.

3

Upečenou husu vyjmeme, rozvážeme nohy, vypářeme nitě a husu naporcujeme. Z výpeku slijeme sádlo. V misce si rozmícháme dohladka Maizenu s několika lžícemi šťávy (výpeku), poté zamícháme do zbylého výpeku a krátce, 1 minutu povaříme. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Omytý pomerenč osušíme a nakrájíme na plátky.

4

Porce husy na talířích polijeme šťávou, ozdobíme plátky pomerenče a servírujeme.

Poznámka

K huse podáváme červené zelí, sterilované fazolové lusky a knedlíky podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept