Jednoduchý recept

Zaječí knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57484

Ingredience

30 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
80 g Strouhanka
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok
300 g Zaječí maso
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 426kJ
4% Sacharidy 16 g
26% Tuky 19 g
35% Sodík 709 mg
44% Bílkoviny 25 g

Zaječí knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Přední maso ze zajíce s vepřovým bůčkem umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme strouhanku, mléko, sůl, pepř, posekanou petrželku, prolisovaný česnek, mouku, vejce a důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme malé knedlíčky, které smažíme v pánvi na oleji ze všech stran.

2

Používáme do zvěřinových bujónů.

Poznámka

Knedlíčky můžeme vytvarovat větší, namočit je v rozkvedlaných vejcích, obalit ve strouhanvce a usmažit. Takto připravené knedlíčky podáváme s rajskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept