Zaječí knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí knedlíčky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57484 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový bok |
300 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 202,2mg |
Draslík | 432,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Přední maso ze zajíce s vepřovým bůčkem umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme strouhanku, mléko, sůl, pepř, posekanou petrželku, prolisovaný česnek, mouku, vejce a důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme malé knedlíčky, které smažíme v pánvi na oleji ze všech stran. |
2 | Používáme do zvěřinových bujónů. |
Poznámka
Knedlíčky můžeme vytvarovat větší, namočit je v rozkvedlaných vejcích, obalit ve strouhanvce a usmažit. Takto připravené knedlíčky podáváme s rajskou omáčkou.