Recept

Jehněčí s dušenou kapustou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57488
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
750 g Jehněčí krkovice
750 g Jehněčí plec
500 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Kmín celý
70 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
5 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 079kJ
4% Sacharidy 14 g
66% Tuky 49 g
29% Sodík 588 mg
108% Bílkoviny 61 g

Jehněčí s dušenou kapustou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z plecka a z hrudí důkladně odblaníme, promyjeme ho v horké vodě, poté pod tekoucí studenou vodou. Maso osušíme a nakrájíme na kousky o něco větší jako je sousto a dáme ho do mísy, posypeme ho solí, kmínem, pepřem a promícháme.

2

Očištěnou a omytou kapustu rozkrojíme, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na proužky. Kapustu dáme do mísy, posypeme ji solí, kmínem, pepřem, cukrem a promícháme ho.

3

Pekáč vytřeme máslem a poklademe střídavě vrstvy kapusty a masa. Přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Pečeme a dusíme zárověň v předehřáté troubě na 170°C-180°C přibližně 100 minut doměkka.

4

Před podáváním z kapusty odebereme bobkový list a nové koření.

Poznámka

K jehněčímu masu s kapustou podáváme vařené brambory. Brambory zdobíme nadrobno pokrájenou petrželkou a poléváme je rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept