Recept

Pečené tvarohové buchty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57490

Ingredience

Na těsto
150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko polotučné
700 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Na vymazání plechu
100 g Sádlo škvařené
Na náplň
100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
80 g Rozinky bílé
300 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
Na ozdobení
50 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 598kJ
7% Sacharidy 24 g
5% Tuky 4 g
2% Sodík 32 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pečené tvarohové buchty postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do misky, přisypeme lžičku cukru, rozdrobené droždí. Přilijeme půlku teplého mléka, na 10-15 minut odložíme na teplé místo, vzejít kvásek. Potom přisypeme zbylou mouku s kypřícím práškem, vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, vložíme máslo a podle potřeby přilijeme mléko. Rukou, anebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Opět na teplém místě necháme vykynout 25-30 minut.

2

Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, krupicový a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vložíme rozinky a ještě jednou promícháme.

3

Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vykynuté těsto, rukama prohněteme. Těsto rozdělíme na 40 stejných kousků, každý kousek na vále rozválíme na kolečko o průměru 10-12 cm. Do středu každého položíme tvarohovou náplň, konce těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby se spojili. Pokládáme je vedle sebe na plech vymazaný rozpuštěným sádlem. Boky každé buchty potřeme také sádlem a necháme je na plechu vykynout 10-15 minut.

4

Povrch buchet potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 20-25 minut. Upečené buchty necháme vychladnout na plechu, nakonec je posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept