Recept

Vařené jehněčí s koprovou omáčkou po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57493
Kategorie: Maso

Ingredience

Vařené jehněčí
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1,5 kg Jehněčí krkovice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
5 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná
Omáčka
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
6 dl Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 983 kcal
Kilojoule 4 114kJ
4% Sacharidy 13 g
101% Tuky 75 g
37% Sodík 742 mg
116% Bílkoviny 65 g

Vařené jehněčí s koprovou omáčkou po švédsku postup přípravy receptu:

1

Jehněčí odblaníme, dobře promyjeme vařící vodou (2 litry), poté je promyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce se studenou vodou (2 litry) a pomalu přivedeme k varu. Omyjeme snítky kopru (4 lžíce), 3 lžíce kopru drobně pokrájíme a odložíme. Do vody k masu přidáme bobkový list, celou očištěnou cibuli, 2 stroužky česneku, celý pepř, nové koření, snítky kopru (1 lžíci ) a sůl.

2

Maso vaříme pod poklicí pomalu, jen aby probublávalo asi 90 minut doměkka. Z počátku, pokud se ve vývaru utvoří pěna, odebereme ji. Uvařené maso vyjmeme, odložíme do mísy a uchováme ho v teple. Vývar přecedíme.

3

V misce si rozkvedláme 1 dl vývaru se žloutkem. Do misky s pokrájeným koprem přidáme 50 g změklého másla a dobře ho s koprem promícháme.

4

V pánvi si rozehřejeme 50 g másla, přidáme 3 lžíce hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme 5 dl vychladlého jehněčího vývaru a za stálého míchání jíšku rozvaříme dohladka. Vaříme ji pomalu asi 10 minut.

5

Poté přimícháme vývar se žloutkem, podle chuti sůl, cukr, ocet a provaříme. Nakonec přimícháme kopr s máslem, na kousky pokrájené maso, vše necháme ho prohřát a hned podáváme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept