Recept

Švédská vepřová pečeně na švestkách

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57495

Ingredience

1 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřové kotlety
3 špetka Zázvor mletý
200 g Švestky sušené
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 944 kcal
Kilojoule 3 948kJ
10% Sacharidy 37 g
67% Tuky 51 g
41% Sodík 811 mg
146% Bílkoviny 82 g

Švédská vepřová pečeně na švestkách postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky omyjeme, dáme do misky, zalijeme vlahou vodou a necháme je 30 minut namočené. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vodu ze švestek si necháme na podlévání masa. Slaninu pokrájíme na plátky.

2

Omyté vepřové karé s kostí osušíme, podélně uprostřed masového válečku a kostí rozřízneme a vložíme švestky. Maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem a zázvorem. Dáme ho do pekáče vytřeného olejem. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200°C doměkka přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení maso poléváme vodou ze švestek.

3

Upečené maso nakrájíme na plátky, na talířích je ozdobíme švestkami, polijeme výpekem a servírujeme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Přílohu k masu posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept