Recept

Vařené vepřové s hrachovou kaší

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57496
Kategorie: Maso

Ingredience

4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
Na polití kaše
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
Kaše
1 ks Cibule
600 g Hrách loupaný
1,5 kávová lžička Majoránka
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
Vařené maso
300 g Celer bulvový
200 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
200 g Pórek
2 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
300 g Vepřová krkovička
300 g Vepřový bok
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 969 kcal
Kilojoule 4 054kJ
26% Sacharidy 94 g
64% Tuky 48 g
41% Sodík 818 mg
69% Bílkoviny 39 g

Vařené vepřové s hrachovou kaší postup přípravy receptu:

1

Žlutý loupaný hrách dobře omyjeme, dáme do hrnce s 1,2 litrem vody a necháme ho namočený 2-3 hodiny. Poté ho dáme vařit, do vody přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, které necháme jednu hnědou slupku a majoránku.

2

Hrách přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 1,5-2 hodiny doměkka, hrách musí být úplně rozvařený. Vepřovou krkovici bez kostí a prorostlý bůček omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 litrem vody. Očistíme pórek, oloupeme mrkev s celerem a petrželí. Zeleninu omyjeme, pokrájíme na několik kousků a přidáme k masu. Ještě dáme do vody k masu tymián, sůl a pepř, vodu přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a maso pod poklicí vaříme doměkka přibližně 1,5 hodiny. Uvařenou měkkou zeleninu vyjmeme z vývaru po 40 minutách a odložíme ji do mísy.

3

Z uvařené hrachové kaše vyjmeme cibuli a kaši dochutíme solí. Uvařené maso pokrájíme na porce.

4

Na talíře rozdělíme hrachovou kaši, přiložíme k ní kousky vepřového masa, uvařenou zeleninu, kaši polijeme rozpuštěným vyškvařeným sádlem a podáváme s čerstvým bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept