Recept

Vepřové přírodní řízky zepečené ve vejcích

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57499
Kategorie: Maso

Ingredience

Řízky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
Vaječná směs
3 špetka Pepř bílý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
Na vytření mísy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 043kJ
1% Sacharidy 3 g
81% Tuky 61 g
35% Sodík 690 mg
72% Bílkoviny 40 g

Vepřové přírodní řízky zepečené ve vejcích postup přípravy receptu:

1

Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky (4 kusy). Maso mírně naklepeme, osolíme, ochutíme posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a řízky osmažíme z každé strany dozlatova, smažíme je přibližně 7-9 minut z každé strany. Vyjmeme je z omastku a odložíme do teplé mísy a uchováme v teple.

2

Do výpeku po řízkách přilijeme horkou vodou a necháme ji vařit 1-2 minuty. Poté vzniklou šťávu necháme vychladnout. Poté do ni přidáme hrubou mouku a důkladně ji vyšleháme dohladka. V misce si ve smetaně rozšleháme vejce se solí, bílým pepřem, přimícháme šťávu s moukou a znovu rozmícháme.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem, nalijeme do ní vyšlehaná vejce a mísu dáme do předehřáté trouby na 180°C.

4

Omytou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme. Jakmile se vejce po chvilce začnou srážet, po celém povrchu poklademe řízky, posypeme je bylinkami a pečeme dozlatova. Porce rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Poznámka

K řízkům ve vejcích podáváme salát z čerstvé zeleniny, nebo sterilovanou červenou řepu a vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept