Jednoduchý recept

Brambory dušené, zalité vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 5750
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
10% Sacharidy 36 g
45% Tuky 33 g
17% Sodík 337 mg
24% Bílkoviny 14 g

Brambory dušené, zalité vejci postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme na plátky, podlijeme osolenou vodou s kořením a dusíme. Když jsou téměř měkké, přendáme je na rozpuštěné máslo a osmažíme je.

2

Potom brambory zalijeme smetanou, ve které rozmícháme vejce. Dáme zapéci a povrch posypeme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept