Recept

Jehněčí pečeně se smetanovou kávou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57502

Ingredience

Pečené maso
2 ks Cibule
1,5 kg Jehněčí kýta
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Smetanová káva
2 kávová lžička Káva zrnková
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 dl Voda pitná
Šťáva
2,5 dl Masový vývar
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na ozdobu
150 g Houby nakládané
2 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 274kJ
3% Sacharidy 11 g
257% Tuky 192 g
40% Sodík 801 mg
102% Bílkoviny 57 g

Jehněčí pečeně se smetanovou kávou postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme mrkev a cibule. Zeleninu pokrájíme na plátky.

2

Jehněčí pečeni (kýtu bez kosti) dobře odblaníme, omyjeme vařící vodou, poté studenou vodou a osušíme. Maso osolíme.

3

V zapékací míse rozpálíme olej a maso v celku zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme vývarem, mísu zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu. Během té doby maso poléváme výpekem a obracíme.

4

Uvaříme zrnkovou kávu: v hrnečku 2 lžičky zrnkové kávy zalijeme 2 dl vařící vody, zakryjeme ji pokličkou a necháme několik minut vyluhovat. Kávu přecedíme a přilejeme do ni 0.5 dl smetany. Poloměkké maso přelijeme kávou a pečeme doměkka přibližně 35-45 minut. Maso několikrát ještě polijeme výpekem.

5

Upečené maso vyjmeme, odložíme do mísy a uchováme teplé. Výpek vydusíme na tuk, přimícháme hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme za stálého míchání studený masový vývar a štávu povaříme asi 10 minut. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem. Štávu rozmixujeme dohladka nebo přecedíme přes síto.

6

Teplou pečeni pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme snítkami petrželky, k masu přiložíme nakládané sladkokyselé hříbky a servírujeme.

7

Štávu k masu podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou malé opékané brambůrky s pečenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept