Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57509 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
150 g | Červená řepa sterilovaná |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Kapary |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 299,6mg |
Draslík | 315,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 289,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa sterilovaná, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kapary, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy. |
2 | Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm. |
3 | V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme. |