Vepřový džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový džuveč
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 dkg | Brambory |
20 dkg | Cibule |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
40 dkg | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 dkg | Rajčata |
10 dkg | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 961,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový džuveč postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na tuku z konzervy. |
2 | Přidáme papriky na nudličky, podusíme, přidáme předvařenou rýži, na plátky nakrájené brambory, sůl, promícháme, přidáme na plátky pokrájená oloupaná rajčata, koření a podlijeme vodou. |
3 | Vložíme maso a dusíme doměkka. |