Recept

Švédská královská hovězí pečínka

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57513

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
3,5 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Koňak
1 polévková lžíce Melasa
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
6 ks Nové koření celé
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sardelová pasta
4 ks Sardelové řezy
200 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 048kJ
2% Sacharidy 9 g
70% Tuky 52 g
143% Sodík 3 g
96% Bílkoviny 54 g

Švédská královská hovězí pečínka postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na hranolky. Do misky si nasypeme lžíci soli a lžíci čerstvě pomletého pepře a promícháme. Hranolky ze slaniny obalíme v soli s pepřem. Špalíček zadního hovězího masa omyjeme, osušíme a pomocí špikovací jehly maso prošpikujeme slaninou.

2

Poté maso ještě osolíme a opepříme. V pekáči na plotně si rozpálíme olej a maso z každé strany přibližně po 2-3 minutách orestujeme do zlatohněda. Poté přilijeme horkou vodu, přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, plátky másla, celý barevný pepř, sardelové řezy a melasu.

3

Pekáč s masem přikryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C-200°C péct. Pečeme přibližně 1,5-2 hodiny doměkka. Během pečení maso poléváme výpekem a maso otáčíme. V případě potřeby dolijeme do výpeku 1,5 dl hovězího vývaru, výpek se nám nesmí vyvařit. Pekáč vyjmeme z trouby, přilijeme koňak a "vypálíme ho". (Dáváme si pozor, aby jsme byli v dostatečné vzdálenosti.)

4

Měkké maso vyjmeme a odložíme do předehřáté mísy, aby zůstalo teplé. K omastku přidáme za stálého míchání mouku, osmažíme ji dozlatova a za stálého míchání přilijeme znovu chladný hovězí vývar (2,5 dl). Stále mícháme a pomalu vaříme. Štávu dochutíme sardelovou pastou, necháme přejít varem a poté ji přecedíme do omáčníku.

5

Maso nakrájíme na úhledné plátky, dáme je na talíře a hned servírujeme. Šťávu podáváme zvlášť.

Poznámka

Královskou pečeni na talířích ozdobíme čerstvou zeleninou (hrášek, nastrouhaná mrkev, křen, osmažená cibulka apod.) Podáváme ji s malými opečenými brambůrky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept