Recept

Hovězí s brambory a portským vínem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57514

Ingredience

1 kg Brambory
4 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
50 g Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 dl Voda pitná
1 dl Víno portské
Ńa vytření pekáče
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 126kJ
13% Sacharidy 48 g
56% Tuky 42 g
18% Sodík 350 mg
71% Bílkoviny 40 g

Hovězí s brambory a portským vínem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Očíštěné cibule pokrájíme na kolečka. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.

2

V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku, přidáme 1-2 lžíce oleje, rozpálíme ho a maso orestujeme z každé strany do zlatohněda. Maso vyjmeme, do výpeku přilijeme 1,5 dl vody a krátce šťávu povaříme.

3

Pekáček vytřeme máslem. postupně do něj navrstvíme brambory, maso a cibuli. Vrstvy opakujeme ještě 2x, poslední vrstva bude z brambor. Vše zalijeme štávou z výpeku, přelijeme portským vínem (Sherry), pekáček uzavřeme poklicí a dáme ho do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 60-80 minut. Maso s brambory rozdělíme na talíře a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept