Hovězí s brambory a portským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s brambory a portským vínem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57514 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Víno portské |
1,5 dl | Voda pitná |
Ńa vytření pekáče | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Víno portské, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s brambory a portským vínem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Očíštěné cibule pokrájíme na kolečka. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev. |
2 | V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku, přidáme 1-2 lžíce oleje, rozpálíme ho a maso orestujeme z každé strany do zlatohněda. Maso vyjmeme, do výpeku přilijeme 1,5 dl vody a krátce šťávu povaříme. |
3 | Pekáček vytřeme máslem. postupně do něj navrstvíme brambory, maso a cibuli. Vrstvy opakujeme ještě 2x, poslední vrstva bude z brambor. Vše zalijeme štávou z výpeku, přelijeme portským vínem (Sherry), pekáček uzavřeme poklicí a dáme ho do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 60-80 minut. Maso s brambory rozdělíme na talíře a hned servírujeme. |