Recept

Telecí řízky se smetanovo-křenovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 57515

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
400 ml Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Křen
40 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 413kJ
4% Sacharidy 13 g
55% Tuky 42 g
23% Sodík 460 mg
65% Bílkoviny 36 g

Telecí řízky se smetanovo-křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěný křen nastrouháme.

2

Řízky z obou stran smažíme na másle s olejem dozlatova, poté vmícháme křen, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme doměkka. Na závěr k masu přilijeme smetanu, necháme provařit a před podáváním dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept