Telecí řízky s žampiony a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s žampiony a hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
120 g | Paštika drůbeží |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
150 g | Žampiony čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 766,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paštika drůbeží, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s žampiony a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat. |
2 | Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem. |
3 | Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou. |