Recept

Telecí řízky s žampiony a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57516
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
40 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
120 g Paštika drůbeží
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
150 g Žampiony čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
2% Sacharidy 9 g
37% Tuky 28 g
24% Sodík 482 mg
74% Bílkoviny 42 g

Telecí řízky s žampiony a hráškem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat.

2

Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem.

3

Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept