Recept

Kořeněné telecí řízky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57520
Kategorie: Maso

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
200 g Hroznové víno
2 špetka Kmín mletý
30 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 737kJ
5% Sacharidy 18 g
25% Tuky 19 g
18% Sodík 360 mg
61% Bílkoviny 34 g

Kořeněné telecí řízky na víně postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

2

Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.

3

Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept