Telecí řízky se sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se sardelovou pastou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
Na vejce | |
---|---|
0,5 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 382,1mg |
Draslík | 699,2mg |
Vláknina | 734,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Cibule, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky se sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přidáme sardelovou pastu, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. |
2 | V mezičase připravíme míchaná vejce. Cibuli nakrájíme nadrobno, vejce rozšleháme v misce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm cibuli, zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou a za stálého míchání je necháme srazit. |
3 | Maso podáváme přelité omáčkou a obložené míchanými vejce, která jsme posypali drobně posekanou pažitkou. |