Recept

Telecí řízky s kořenovou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57523
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Cukr krupice
250 ml Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 ks Nové koření celé
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
30 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
150 g Zelenina kořenová
1 ks Cibule

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 291kJ
3% Sacharidy 12 g
53% Tuky 40 g
18% Sodík 358 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky.

2

Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přimícháme cibuli, zeleninu a smažíme dozlatova. Poté přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

3

Udušené maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali lžíci mouky a za stálého míchání vaříme zhruba 5 minut. Hotovou omáčku přecedíme, ochutíme cukrem, octem.

4

Řízky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept