Telecí řízky po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky po indicku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
150 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Víno bílé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 245,1mg |
Draslík | 872,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 11,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená, Vegeta, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky po indicku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky, bobkový list rozdrtíme. |
2 | Kuřecí maso spolu se šunkou umeleme, do hmoty vmícháme petrželovou nať, vegetu, bobkový list, 1 lžíci smetany a vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme řízky, zavineme, upevníme nití, obalíme v mouce a ze všech stran smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté přimícháme cibuli a zarestujeme. Na závěr přidáme rajčata, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. |
3 | Udušené maso vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme. |
4 | Závitky překrájíme šikmým řezem a podáváme přelité omáčkou. |