Recept

Telecí řízky se sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57527

Ingredience

3 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
200 ml Hovězí vývar základní
60 g Hrozinky
60 g Meruňky sušené
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Pórek
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1,5 kg Telecí kýta
60 g Švestky sušené
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 381kJ
5% Sacharidy 19 g
116% Tuky 87 g
20% Sodík 393 mg
100% Bílkoviny 56 g

Telecí řízky se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu očistíme, nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zbylé ovoce propláchneme horkou vodou a necháme okapat.

2

Maso v pekáči osmažíme na másle ze všech stran, přidáme k němu zeleninu, bobkové listy, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Během pečení maso otáčíme a je-li třeba, přilijeme vodu. Po hodině k masu přidáme sušené ovoce a dusíme další hodinu.

3

Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Z výpeku odstraníme bobkové listy, zašleháme ve smetaně rozmíchaný škrob a za stálého míchání provaříme.

4

Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou s ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept