Telecí řízky se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se sušeným ovocem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
200 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Hrozinky |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Meruňky sušené |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Švestky sušené |
1,5 kg | Telecí kýta |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 232,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 439,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Meruňky sušené, Sůl, Švestky sušené, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu očistíme, nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zbylé ovoce propláchneme horkou vodou a necháme okapat. |
2 | Maso v pekáči osmažíme na másle ze všech stran, přidáme k němu zeleninu, bobkové listy, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Během pečení maso otáčíme a je-li třeba, přilijeme vodu. Po hodině k masu přidáme sušené ovoce a dusíme další hodinu. |
3 | Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Z výpeku odstraníme bobkové listy, zašleháme ve smetaně rozmíchaný škrob a za stálého míchání provaříme. |
4 | Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou s ovocem. |