Recept

Telecí řízky v medové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57528

Ingredience

3 polévková lžíce Balsamico ocet
400 g Kapie
350 g Kedlubna
3 polévková lžíce Med včelí
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Telecí kýta
0,5 polévková lžíce Vegeta
100 ml Voda pitná
70 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 561kJ
8% Sacharidy 27 g
52% Tuky 39 g
8% Sodík 157 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí řízky v medové marinádě postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a poprášíme vegetou. Očištěné papriky a kedlubnu nakrájíme na proužky. V misce promícháme med s octem a olejem. Do marinády namočíme řízky na 30 minut.

2

Naložené řízky osmažíme na másle z obou stran dozlatova. Poté přilijeme zbývající marinádu, vodu a na mírném plameni dusíme.

3

Po 20 minutách přidáme kedlubnu, papriku, víno a ještě zhruba 10 minut dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a necháme přejít varem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept