Recept

Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57529
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
2 špetka Kmín mletý
60 ml Koňak
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
70 g Sýr Niva (Rokfór)
600 g Telecí kýta
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 16 g
22% Sodík 440 mg
67% Bílkoviny 38 g

Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.

2

Plátky masa potřeme olejem a necháme asi půl hodiny odležet.

3

V mezičase na másle zpěníme cibuli, vmícháme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr směs zaprášíme paprikou, mletým kmínem a vmícháme nastrouhaný sýr. Ke směsi přilijeme koňak a za stálého míchání zahříváme, až se sýr rozpustí dohladka.

4

Odleželé řízky grilujeme z každé strany zhruba 4 minuty a podáváme se žampionovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept