Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57529 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 špetka | Kmín mletý |
60 ml | Koňak |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Niva (Rokfór) |
600 g | Telecí kýta |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 142,1mg |
Draslík | 840,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Telecí kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. |
2 | Plátky masa potřeme olejem a necháme asi půl hodiny odležet. |
3 | V mezičase na másle zpěníme cibuli, vmícháme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr směs zaprášíme paprikou, mletým kmínem a vmícháme nastrouhaný sýr. Ke směsi přilijeme koňak a za stálého míchání zahříváme, až se sýr rozpustí dohladka. |
4 | Odleželé řízky grilujeme z každé strany zhruba 4 minuty a podáváme se žampionovou omáčkou. |